Autor Wątek: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice  (Przeczytany 13288 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mruz

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 453
  • Karma: +15/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 15, 2015, 16:19:50 »
Pewnie chodzi o kolejność ładowania modułów jak w phalconie http://www.phalcon.pl/forum/informacje/phalcon-1-3-0/msg297/#msg297

Spróbuj zmienić nazwę, np.
mv ice.ini 30-ice.ini
Wesprzyj moją pracę i kup mi czekoladę ;) Link do dotacji na mruz.me

Offline falcon

  • Młody
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 15, 2015, 17:14:10 »
nazwa zmieniona na 30-ice.ini
restart i:
Cytuj
PHP Warning:  PHP Startup: Unable to load dynamic library '/usr/lib/php5/20131226/ice.so' - /usr/lib/php5/20131226/ice.so: undefined symbol: php_pdo_get_dbh_ce in Unknown on line 0
// Pisz wiadomości zawsze tak, abyś po kilku latach, zapominając, że to Twój nick, czytając je, stwierdził: 'kurde, spoko koleś'

Offline mruz

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 453
  • Karma: +15/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #17 dnia: Listopad 15, 2015, 18:09:22 »
A masz pdo zainstalowane, daj wynik:
php -r "print_r(get_loaded_extensions());"

la /etc/php5/conf.d/
Wesprzyj moją pracę i kup mi czekoladę ;) Link do dotacji na mruz.me

Offline falcon

  • Młody
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #18 dnia: Listopad 15, 2015, 21:53:29 »
tak:
Cytuj
  • => Core
  • [1] => date
        [2] => ereg
        [3] => libxml
        [4] => openssl
        [5] => pcre
        [6] => zlib
        [7] => bcmath
        [8] => bz2
        [9] => calendar
        [10] => ctype
        [11] => dba
        [12] => dom
        [13] => hash
        [14] => fileinfo
        [15] => filter
        [16] => ftp
        [17] => gettext
        [18] => SPL
        [19] => iconv
        [20] => mbstring
        [21] => pcntl
        [22] => session
        [23] => posix
        [24] => Reflection
        [25] => standard
        [26] => shmop
        [27] => SimpleXML
        [28] => soap
        [29] => sockets
        [30] => Phar
        [31] => exif
        [32] => sysvmsg
        [33] => sysvsem
        [34] => sysvshm
        [35] => tokenizer
        [36] => wddx
        [37] => xml
        [38] => xmlreader
        [39] => xmlwriter
        [40] => zip
        [41] => PDO
        [42] => apcu
        [43] => gd
        [44] => json
        [45] => mysql
        [46] => mysqli
        [47] => pdo_mysql
        [48] => phalcon
        [49] => readline
        [50] => ice
        [51] => mhash
        [52] => apc
        [53] => Zend OPcache
// Pisz wiadomości zawsze tak, abyś po kilku latach, zapominając, że to Twój nick, czytając je, stwierdził: 'kurde, spoko koleś'

Offline mruz

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 453
  • Karma: +15/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #19 dnia: Listopad 16, 2015, 07:15:01 »
Ten sam błąd na phalconie https://forum.phalconphp.com/discussion/1899/can-t-upgrade-to-phalcon-1-3-0, wylistuj jeszcze folder conf.d

la /etc/php5/conf.d/

i usuń extensinon=ice.so z php.ini
Wesprzyj moją pracę i kup mi czekoladę ;) Link do dotacji na mruz.me

Offline falcon

  • Młody
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #20 dnia: Listopad 22, 2015, 10:24:54 »
Hej,w folderze etc/php5 mam dwa foldery apache2 i cli, w terminalu operowałem na cli, natomiast w localhoscie na apache2. Stąd się wzięły małe niejasności;-P

Rozwiązaniem problemu było poprawne utworzenie dowiązania symoblicznego w apache2/conf.d

Cytuj
sudo ln -s ../../mods-available/ice.ini 30-ice.ini

Działa, dzięki!
// Pisz wiadomości zawsze tak, abyś po kilku latach, zapominając, że to Twój nick, czytając je, stwierdził: 'kurde, spoko koleś'

Offline mruz

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 453
  • Karma: +15/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #21 dnia: Listopad 22, 2015, 12:21:31 »
Tak myślałem, że były 2 różne pliki konfiguracyjne.
Super, że działa ;)
Wesprzyj moją pracę i kup mi czekoladę ;) Link do dotacji na mruz.me

Offline falcon

  • Młody
  • **
  • Wiadomości: 177
  • Karma: +0/-0
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #22 dnia: Listopad 22, 2015, 17:33:38 »
znalazłem buga, na localhoscie i u Ciebie na mruz.me/base
przy rejestracji wyskakuje:
Status 1
Class 'App\Services\Error' not found
// Pisz wiadomości zawsze tak, abyś po kilku latach, zapominając, że to Twój nick, czytając je, stwierdził: 'kurde, spoko koleś'

Offline mruz

  • Administrator
  • *****
  • Wiadomości: 453
  • Karma: +15/-0
  • Płeć: Mężczyzna
    • Zobacz profil
Odp: [GIT] Bazowa aplikacja dla Ice
« Odpowiedź #23 dnia: Listopad 23, 2015, 07:19:28 »
Good catch ;)
Optymalizuję jeszcze przenosząc z kontrolera/modelu usera do service, stąd nieprzetestowane jeszcze do końca. Na lokalu dodaj:
use App\Error;
Wesprzyj moją pracę i kup mi czekoladę ;) Link do dotacji na mruz.me